Hoe werkt het voor jou?

Ben jij op zoek naar een dagbestedingsplek en zoek je iets unieks? Wil jij graag meedraaien in een regulier bedrijf? ErvaarWerk maakt dit mogelijk voor jou. Wij hebben dagbestedingsplekken op maat.

We vertellen je graag hoe dat bij ons gaat.

1

Intake

Kom je bij ons in begeleiding, dan heb je één doel voor ogen. Meedoen in een gewoon bedrijf.

We kijken samen naar welke rol wij kunnen hebben zodat jij actief mee kunt doen in de samenleving. Wij zetten ons in om jouw specifiek behoefte op het gebied van werken te realiseren. Actief meedoen in de samenleving. Dit geeft voldoening en zorgt voor persoonlijke groei. Dagbesteding in een regulier bedrijf is uniek en draagt sterk bij aan jouw wens optimaal te participeren in de maatschappij.

Met elkaar doen we er alles aan om jouw zelfredzaamheid te vergroten. Wij zijn de professionals die de randvoorwaarden zo kunnen beïnvloeden dat het eenvoudig wordt om mee te kunnen doen.

Want daar draait het om bij ErvaarWerk.

nummer 2

Aan de slag

In het begeleidingsproces werken we vanuit mogelijkheden. Dit betekent dat we eerst kijken naar wat jij allemaal wil en daarna wat daarvoor nodig is. Hierin gaan wij ver en kleuren we ook buiten de lijntjes.

Allereest borgen de we de basis. We moeten van jou weten welke (adl)zorg, begeleiding of ondersteuning jij nodig hebt in je dagelijkst leven. Als wij jou dit kunnen bieden en beloven, gaan we met elkaar in gesprek over je wensen t.a.v. een werkplek. Wanneer jij hebt gekozen voor een specifieke Ervaar-Werkplek bij een van onze plaatsingspartners, gaan we gewoon aan de slag. Daarmee is de belangrijkste doelstelling, “meedoen in een gewoon bedrijf”, behaald!

Om ervoor te zorgen dat je ook duurzaam mee kunt blijven doen, evalueren we met een vaste regelmaat. Tijdens deze evaluaties stellen we doelen (bij) en/of formuleren we subdoelen op basis van de praktijksituaties en de ontstane ontwikkelingsvragen.

nummer 3

Begeleiding

ErvaarWerk streeft naar samenwerking tussen jou, en je naastbetrokkenen. Deze samenwerking noemen wij de begeleidingsdriehoek. Het uiteindelijke doel is het optimaliseren van jouw situatie. Daarbij kan het zinvol zijn om anderen te betrekken bij jouw traject bij ons. Iedereen behaalt uiteindelijk zijn eigen resultaten. Deze resultaten zijn divers. Bijvoorbeeld minder begeleiding, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of het behouden daarvan.

Het begeleidingsproces wordt vakkundig uitgevoerd. Alles wat we of afspreken leggen we vast in jouw digitale dossier. Hierin maken we ook rapportages. We streven ernaar alleen te rapporteren op doelen zodat we niet te veel bezig zijn met het schrijven van rapportages. Hierdoor maken we ons handelen inzichtelijk. Jij hebt altijd zelf toegang tot jouw dossier en jij kunt mensen uitnodigen om in mee te kijken als je dat wil.

Waar kan ik aan de slag?
Algemene voorwaarden
Intake Formulier
werkgever en werknemer

Begeleiding

ErvaarWerk biedt begeleiding op de werkvloer. Dit doen wij niet middels Jobcoaching maar door Coaching on the Job. Het grootte verschil zit hem erin dat onze begeleiders continu op de werkvloer aanwezig zijn. Dit maakt het dus ook mogelijk dat mensen met een ADL ondersteuningsbehoefte mee kunnen draaien in onze projecten.

Wij zijn tros op onze begeleiders omdat zij namelijk in staat zijn om oog te hebben voor de begeleidingsbehoefte van de deelnemer aan het project en voor de werkprocessen binnen de bedrijven waar we actief zijn.

Zelf zin in een uitdaging of moet jij aan iemand denken waarvoor wij een oplossing kunnen zijn?

Neem vandaag nog contact met ons op. Laat je gegevens achter of bel ons op 06 525 234 24

“We kijken eerst naar wat jij wil”
– Tineke – Werkbegeleider , ErvaarWerk-