In september 2018 is de samenwerking tussen ErvaarWerk en voetbalplatform Kent u deze Nog beklonken.  Op project ErvaarICT ondersteunen we deze landelijk bekende voetbalwebsite met het onderhouden van de sociale media, het schrijven van verhalen, voorbereiden van (voetbal)quizzen en andere werkzaamheden. Sinds augustus 2019 kleuren wij – in samenwerking met de mannen van Kent u deze Nog – ook oude zwart-wit (voetbal)foto’s in.

Kent u deze Nog is altijd zoekende om het voetbalverleden zo mooi mogelijk in beeld te brengen. In tekst en op social media (Instagram, Twitter, Facebook en YouTube) doen ze dat al, maar ook in beeld maken ze grote stappen. Lanceerden ze eerder al de fotoreportages van Marco van Basten en Johan Cruijf; nu kleuren ze  zwart wit-foto’s zelf in! Onder het mom: Ingekleurde foto’s, een kleurrijke herinnering aan een grijs voetbalverleden. Hieronder de eerste selectie ingekleurde foto’s. De één wat beter gelukt dan de ander. Maar: met elkaar worden we er steeds handiger in!

Dit werk vraagt veel research. Wat waren de exacte kleuren van de tenues in het verleden en hoe zagen logo’s, reclameborden en stadions er uit in de tijd dat de bewuste foto is gemaakt? Dit zijn vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat we aan de slag kunnen gaan. Dan is het monnikenwerk om de foto’s op hoge resolutie en dus goede kwaliteit zo in te kleuren dat de foto echt ‘tot leven komt’. Maar mooi werk dat de vele moeite meer dan waard is, wat ons betreft.

Laat ons weten wat je er van vindt en welke speler of zwart-wit foto jij graag ingekleurd wilt zien. Dit kun je doen door onderaan deze pagina je feedback achter te laten.  Gebruik de schuifbalk om het origineel te vergelijken met het ingekleurde resultaat.

Zie hiernaast voor een fraai voorbeeld. Wil jij ook een (eigen) foto ingekleurd op hoge kwaliteit? Neem dan contact met ons op via ervaarict@ervaarwerk.nl

Is dit iets voor jou? Laat je gegevens achter en wij zoeken contact met je