Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond samen met minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Opnieuw zijn er strenge maatregelen afgekondigd om het coronavirus af te stoppen. ErvaarWerk kijkt altijd met spanning naar deze persconferenties. Welke impact hebben ze op onze manier van werken en op de bedrijfsvoering van onze partners waarmee we samenwerken?

Het kabinet heeft in hun plannen duidelijke afwegingen gemaakt tussen zaken die medisch en menselijk noodzakelijk zijn. Waar wij erg blij om zijn is dat de sector dagbesteding hier specifiek in is genoemd. Het is zaak dat dit zo veel mogelijk door moet blijven gaan. Dit zien wij als een bemoediging en een aanmoediging.

De overheid heeft een duidelijk overzicht gemaakt met daarin de maatregelen per risiconiveau. Daarin zie je op alle niveaus, van Waakzaam tot Lockdown, dat  thuiswerken de norm is tenzij dat echt niet anders kan. Voor ons kan thuiswerken niet. ErvaarWerk wil er alles aan doen om onder alle omstandigheden passende dagbesteding te blijven aanbieden op de locaties die nog open zijn. We doen ons best om daar op een veilige en verantwoorde manier met elkaar aan het werk kunnen blijven.

Wanneer je uit eigen beweging ervoor kiest om vanwege gezondheidsrisico’s niet meer naar je werkplek te komen, gaan we met jou in gesprek over hoe we jou alternatieven kunnen bieden zodat je toch nog mee kunt blijven doen.

Impact van het coronavirus op de ErvaarWerk projecten tot nu toe.

De impact van de crisis op ErvaarWerk is vrij groot. We zien dat we veel moeite hebben om alle projecten door te kunnen laten gaan zoals we dat aanvankelijk deden.

 

Project Status van-naar
De Wolkenfabriek Van Groepsbegeleiding naar Ambulante begeleiding
Confexion Groepsbegeleiding naar Ambulante begeleiding
Plasticflessen.nl Groepsbegeleiding max 12 naar Groepsbegeleiding max 6
Holland Medicals Groepsbegeleiding naar Tijdelijk gesloten voor ambulante en Groepsbegeleiding
ErvaarICT Groepsbegeleiding op alternatieve locatie

 

De impact van de nieuwe maatregelen van 14-10-2020 op onze plaatsingspartners is voor de Wolkenfabriek is het grootst. Dit is primair een horecalocatie en moeten vanaf vanavond dus de komende vier weken sluiten. Dit is erg zwaar voor hen en we leven met hen mee. Wellicht dat ErvaarWerk nog wel kan blijven komen maar dat zal in de loop van deze week duidelijk worden.

Voor het project bij plasticflessen.nl hebben we ook nieuwe afspraken gemaakt. Dit is inmiddels een bedrijfsverzamel-plek geworden en dat vergt onderlinge afstemming. De belangrijkste maatregel is dat we ook binnen het bedrijf mondkapjes gaan dragen. Dit doen we als we ons in het gebouw gaan verplaatsen of (in het geval van de werkbegeleiders van ErvaarWerk) we de 1,5 meter afstand regel niet kunnen houden. Mondkapjes worden ter plekke verstrekt. Hier een uitgebreid overzicht van alle afspraken. Invoering verdere maatregelen Covid Europaweg 22 Zuidbroek 7-10-2020 (versie 6)

We hopen jullie hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Als je vragen hebt, stel ze gerust aan je begeleider of bel mij (Gerben Mook) op 06-52523424.

Namens het hele team van ErvaarWerk dank voor jullie begrip en inzet in deze bijzondere tijd.