Ingrijpende maatregelen bij Plasticflessen.nl per 11-01-2021.

Het zal je niet ontgaan zijn, de opkomst van de Britse variant van het coronavirus. We weten hierover dat deze variant zich vooral razendsnel kan verspreiden en dus extra besmettelijk is. Deze verontrustende berichten heeft het management van plasticflessen.nl doen besluiten om de reeds genomen maatregelen opnieuw tegen het licht te houden.

Alle geldende maatregelen zijn er nu op gericht dat het primaire proces en onze aanwezigheid zo veel mogelijk door kan blijven gaan. Waarbij tegelijk het risico op besmetting met het coronavirus en overdracht daarvan tegen wordt gegaan.

Op dit moment mag ErvaarWerk met maximaal 7 a 8 personen aanwezig zijn binnen het pand van Plasticflessen.nl. Met inachtneming van alle afspraken kunnen we in die verhoudingen veilig samenwerken. De beschreven ongerustheid over de Britse corona-variant, heeft plasticflessen.nl doen besluiten om deze afspraak aan te passen.

Nieuwe afspraken

Per 11-01-2021 mag ErvaarWerk dagelijks nog maar met maximaal 4 mensen in het pand aanwezig zijn. Deze maatregel zal gelden tot de vaccinatiegraat het niveau heeft bereikt waardoor zaken veilig kunnen worden versoepeld.

Dit besluit is ingegeven door het besef van urgentie, heeft een preventief karakter en moeten we respecteren.

Uitdaging

Tegelijkertijd ontstaat hiermee een uitdaging ten opzicht van onze afspraken met alle collega deelnemers die op dit moment bij plasticflessen.nl werken. Met max 4 personen van ErvaarWerk bij Plasticflessen.nl kunnen we de met jullie vastgelegde afspraken in zorg/begeleidingsovereenkomsten niet waarborgen. Dit probleem is gedeeld en besproken met het management van plasticflessen.nl. Hierover zijn we met elkaar tot een oplossing gekomen waarmee ErvaarWerk zijn opdracht waar kan blijven maken binnen het gedachtegoed van ons concept.

Dependance Plasticflessen.nl

Per 11-01-2021 gaan we een dependance van Plasticflessen.nl openen. Op deze locatie gaan we zoveel mogelijk onze gebruikelijke werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast is er de mogelijkheid dat collega deelnemers op bepaalde momenten in ambulante vorm eigenstandig aan het werk gaan bij plasticflessen.nl. Om zo veel mogelijk de binding te behouden met “de hoofdvestiging” van plasticflessen.nl gaan we wanneer de groepsgrootte dat toelaat intern aan het werk.

De “dependance” gaat worden ingericht in een ruimte bij DE STEK in Groningen. Hier worden we buren van onze nieuwe ICT-projectlocatie aan de Euvelgunnerweg 25a. Deze ruimte is voorzien van goede ventilatietechniek en biedt de mogelijkheid om met al onze mensen veilig te kunnen werken.

Wij gaan deze ingrijpende maatregel met iedere betrokkene persoonlijk bespreken en maken we afspraken die het voor jou mogelijk maken om mee te blijven doen.

Wij hadden het de start van 2021 graag anders gezien maar zoals we de afgelopen 9 maanden steeds met het virus en de effecten daarvan zijn omgegaan, gaan we ook strijdbaar om met deze omstandigheden. We zijn blij dat het vaccinatieprogramma inmiddels is gestart. Daarmee hebben we perspectief op een “nieuwe oude” of “oude nieuwe” situatie! Daar kijken we naar uit en in de tussentijd maken we er samen iets moois van.

Met vriendelijk groet,

Team ErvaarWerk