COVID-19 Update 01-09-2020

Na een periode van volledige lockdown is ErvaarWerk vanaf 01-06-2020 gefaseerd weer open gegaan.  Zo zijn we weer begonnen bij Plasticflessen.nl, Confexion, Holland Medicals, Wolkenfabriek en ons eigen ICT project. We zijn heel blij dat er in de periode tussen 1-6-02020 en 1-9-2020 veel deelnemers hun dagbesteding weer op hebben kunnen pakken. Ook hebben een aantal deelnemers en medewerkers hun vakantie genoten. Zoals iedereen uit het nieuws kan vernemen, is het coronavirus nog steeds onder ons en hebben we te maken met (strenger wordende) maatregelen. Deze maatregelen respecteren wij van ErvaarWerk ten zeerste in de verwachting het virus niet verder te verspreiden en zo bij te dragen aan het winnen van tijd tot er een werkend vaccin is tegen het coronavirus.

Helaas ondervinden we ook de impact van deze maatregelen. Zo kunnen we niet aan het werk bij de welbekende klachten. Pas wanneer deze over zijn en 24 uur klachten vrij zijn, mag je weer naar het werk. Of je moet je laten testen, bij een negatieve uitslag op corona mag je dan direct weer aan het werk. Dit laatste scenario passen wij toe bij alle medewerkers van ErvaarWerk.  Wij zien dat dit bijzonder veel impact heeft op onze bedrijfsvoering. Mede door oplopende wachttijden bij de teststraten zien wij dat collega’s met hoge frequentie langere tijd niet inzetbaar zijn. ErvaarWerk doet er alles aan om die collega’s intern te vervangen. Toch lukt ons dat niet altijd.

Uit pure overmacht is het dan ook onvermijdelijk dat er projecten af en toe één of meerdere dicht zullen moeten. Wij hadden verwacht dat dit scenario zich pas voor zou doen als blad van de bomen gaat vallen. Helaas ondervinden we deze problemen nu al….

Naast deze Covid-gerelateerde personele problemen, hebben we binnen het team ook te maken met langdurige ziekte en het vertrek van een collega. In deze onzekere tijden waarin we een sterk dalende begeleidingsomzet zien, is het bedrijfsmatig niet verantwoord deze collega’s één op één te vervangen. Wel hebben we een nieuwe collega gevonden die als invaller op de groepen kan werken en waar nodig op de bus kan rijden.

Gelukkig hebben we binnen de ErvaarWerk-kring niet concreet met het coronavirus zelf te maken gehad. Alle tests die zijn afgenomen waren negatief (geen corona). Maar wat als er wel positief op corona wordt getest? Wij gaan er vanuit dat dit veel impact op de verschillende projecten heeft. Wij gaan dan de landelijke richtlijnen volgen en laten ons met advies bijstaan door de GGD. Ook hierop moeten wij ons voorbereiden.

Acute maatregelen.

Om de huidige problemen het hoofd te kunnen bieden en om voorbereid te zijn op een hoog verzuim,  hebben we besloten dat er per 1-9-2020 twee projecten in winterslaap gaan.  Dit betreft Holland Medicals en De Wolkenfabriek waar we 1 dag per week actief zijn. De ontwikkeling van het coronavirus is bepalend voor de termijn waarop we deze projecten weer wakker kunnen maken.

 

Medewerkers

Klik op onderstaande knop om naar EXTRANET van ErvaarWerk te gaan

Klik op onderstaande knop om naar WEBMAIL van ErvaarWerk te gaan

*Kom je er niet uit? Stuur een mailtje naar jasper@ervaarwerk.nl

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday